• Parket De Ryck

Houten terras reinigen

Houten terras reinigen


Een houten terras kan erg glad worden door mossen, algen en ander vuil. Om de mooie, warme uitstraling van een terras uit hout te behouden zal een regelmatige reinigingsbeurt nodig zijn. Een houten terras reinigen kan op verschillende manieren en er bestaan ook heel wat reinigingsproducten speciaal voor terrassen uit hout.


Om de warme uitstraling van je houten terras te behouden kan je enkele eenvoudige dingen doen. Een eerste klus is het tijdig verwijderen van bladeren. Vochtige bladeren kunnen van het terras namelijk een voedingsbodem voor mossen en algen maken. Dit is niet alleen slecht uit esthetisch perspectief, maar de mossen en algen maken het terras ook erg glibberig, wat natuurlijk erg gevaarlijk kan zijn.

Bij de plaatsing van het terras kan je er ook aan denken om een onkruidwerend doek onder de houten planken te plaatsen. Op die manier zal er geen onkruid tussen de planken gaan groeien. Je kan ook regelmatig het hout beitsen of oliën om het een goede bescherming tegen de weersomstandigheden te bieden.


28 keer bekeken0 reacties

De Ryck Parket - No limit for passion !

  • Black Facebook Icon
  • Black LinkedIn Icon